GRATIS E-BOOK:
De 7 beste tips tegen stress
 


7 beste tips tegen. stress

Dit GRATIS E-book onthult 7 heel efficiënte TIPS om rustig en gefocust te blijven als stress toeslaat. 

​Download het nu en ontvang een praktische aanpak voor het verhogen van weerbaarheid tegen stress en opgejaagde gevoel.


Iedereen heeft af en toe last van stress... Soms even en soms langdurig...

EUSTRESS: Dat is de positieve stress....Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid. De polshartslag versnelt, de spieren spannen zich en de ademhaling wordt sneller en dieper. Het is de spanning die wij voelen  voor een tentamen, een optreden, een sollicitatiegesprek of een andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt  reageren , dat je kunt vluchten in geval van gevaar, dat  je geconcentreerd kunt werken aan een moeilijke klus. Zodra de klus klaar is, of de gebeurtenis voorbij, gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is geen probleem.

DISTRESS: Dat is de negatieve stress...Stress word problematisch als het structureel wordt  en het lichaam geen kans krijgt om te ontspannen. Die spanning kan allerlei oorzaken hebben.  Een continue hoge werkdruk, problemen  en confrontaties op het werk, spanningen in  het gezin door ziekte of ruzies.

Het is heel belangrijk om daar bewust van te worden en er op tijd iets aan te doen om te voorkomen dat het escaleert in de vorm van oververmoeidheid, uitputting of zelfs een burn-out of fysieke klachten zoals nek, hoofd , schouders pijn.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn